Bouwgrond voor een HomeQue: waarop moet je letten?

Bij HomeQue bouwen we je woning op jouw stuk bouwgrond. Jij kiest dus helemaal zelf de uitgelezen locatie voor je toekomstige huis. Er zijn natuurlijk wel enkele praktische zaken waarmee je rekening moet houden, zodat wij je modulaire woning vlot ter plaatse krijgen en kunnen monteren.

Waar je gaat wonen hangt af van verschillende factoren. Wil je dicht bij je werk wonen of eerder bij familie en vrienden, kies je voor stedelijk gebied of voor de rust van het platteland,…? Dat beslis je bij HomeQue helemaal zelf, want wij bouwen je droomwoning op jouw perceel.

Er zijn maar enkele voorwaarden waarmee je rekening moet houden.

  1. Met HomeQue bouwen we modulaire woningen in heel België. Natuurlijk moet de bouwgrond wel vlot bereikbaar zijn over de weg, zodat we jouw huis ter plaatse krijgen. 

  2. Hou voor het perceel rekening met een minimale breedte van 11 meter. 2 qubes naast elkaar zijn samen 7,4 meter breed. En in de meeste gemeentes moet je daarbovenop nog minstens 3 meter afstand houden tot de perceelsgrens.

  3. één bouwlaag met een plat dak, één bouwlaag met zadeldak, twee bouwlagen en een plat dak, of twee volwaardige bouwlagen met een zadeldak, een qube aan een bestaande woning aanbouwen: technisch zijn de mogelijkheden om je droomwoning te bouwen quasi onbeperkt. De bouwvoorschriften in jouw gemeente zijn natuurlijk doorslaggevend. 

  4. Elk type ondergrond is geschikt voor een HomeQue-woning. We doen sowieso telkens een meting van de druksterkte, om de draagkracht van de ondergrond te bepalen. Bouwgrond HomeQube

Je ziet: er zijn weinig beperkingen voor de HomeQue-woningen. Ook al vertrekken we van standaard qubes of modules, toch kunnen we jouw huis helemaal aanpassen aan je wensen : zowel qua grootte als qua indeling én afwerking. Heb je zelf (nog) geen bouwgrond? Dan gaan we graag te rade bij ons netwerk.