FAQ

Zit je met vragen over modulair bouwen, over BEN-woningen, over circulaire huizen of over de aanpak van HomeQue? We beantwoorden ze graag!

Bij modulair bouwen worden modules (ook units genoemd) geproduceerd in een fabriek of loods. Daarna worden ze getransporteerd naar de bouwsite, waar ze tot één woning gemonteerd worden.

Ontdek alle voordelen van modulair bouwen

De voordelen van hout zijn ontelbaar: het is een zeer stevig natuurlijk product, het transport is minder belastend voor het milieu dan traditionele bouwmaterialen, het is herbruikbaar,… Houtmassiefbouw heeft als grote voordeel dat de muren van je huis bestaan uit een massieve kern. Zo creëer je niet alleen een aangenaam binnenklimaat, maar ook een aangename akoestiek.

Ontdek alle voordelen van houtmassiefbouw

Ja hoor: hout is even stevig als constructies uit beton of staal. En het CLT (Cross Laminated Timber) dat wij gebruiken, is zowel brand- als vochtbestendig.

Lees meer over CLT

Bij circulair bouwen worden voor het bouwproces minder materialen gebruikt, en worden bestaande materialen hergebruikt. Het kruislaagshout in de HomeQue-woningen is bijvoorbeeld circulair, net als de muurbekleding en de gebruikte isolatie.

Lees meer over de circulaire HomeQue-woningen

Bij het begrip modulaire woningen denken heel wat mensen aan zeecontainers of zwarte ‘blokken’ met een plat dak. Nochtans ziet zo’n modulair huis er precies uit zoals je dat zelf wil. Want ook al vertrekken we van standaardunits (of Qubes) om je woning mee op te bouwen, je stelt zelf jouw droomhuis samen – zowel qua indeling als qua afwerking.

Lees hier hoe je met modulaire Qubes jouw woning samenstelt.

Bij HomeQue bouwen we je woning op jouw stuk bouwgrond. Jij kiest dus helemaal zelf de uitgelezen locatie voor je toekomstige huis. Er zijn natuurlijk wel enkele praktische zaken waarmee je rekening moet houden, zodat wij je modulaire woning vlot ter plaatse krijgen en kunnen monteren. 

Lees meer over enkele voorwaarden waarmee je rekening moet houden.

Bij HomeQue willen we een BEN-woning voor iedereen toegankelijk maken. We bouwen zo efficiënt mogelijk, door modules samen te voegen. En doordat het bouwproces niet afhankelijk is van het weer, gaat het veel sneller dan met traditionele bouwmaterialen.

Wist je trouwens dat je een BEN-woning terugverdient?

Absoluut! Het is een misvatting dat modulair bouwen saai of ééntoning zou zijn. Bij HomeQue gaan we voor flexibiliteit. Je kiest zelf de grootte, indeling én afwerking van je woning – van keuken tot ramen en gevelsteen.

Zo kan je jouw HomeQue-woning personaliseren.

Traditionele woningbouw is enorm milieubelastend en zo’n bouwproces duurt niet alleen lang, het is ook onvoorspelbaar. Dat willen we bij HomeQue anders doen. We zorgen ervoor dat jij een stressvrij bouwproces kunt ervaren. Dat doen we door efficiënt te bouwen, je van a tot z te begeleiden en een vaste prijs te garanderen. Ook met het eindresultaat – een energiezuinige BEN-woning – onderscheiden we ons.

Een module home – ook wel een module woning of module huis genoemd – is een woning die bestaat uit modules. Dat zijn prefab units. Ze worden gemaakt in een productiehal en op de werf samengebracht tot een volwaardige woning. Dat is efficiënter, sneller en milieuvriendelijker dan bij traditionele woningbouw. 

Nee, containerwoningen zijn niet de enige manier om modulair te bouwen. Containerwoningen worden samengesteld uit verschillende (gebruikte) containers. Maar modulair bouwen gaat ruimer dan dat. Zo zijn de modulewoningen van HomeQue samengesteld met units uit massief CLT-hout. Omdat de gebruikte units groter zijn dan containers, zijn er meer ontwerpmogelijkheden en zijn de woningen ook ruimer.

We krijgen regelmatig de vraag van architecten of ook zij een beroep kunnen doen op ons om modulair te bouwen. Jazeker! Kandidaat-bouwers die nog geen uitgewerkte bouwplannen hebben, helpen we bij HomeQue graag verder via onze vaste architect. Maar ook andere architecten kunnen bij ons terecht om een modulaire woning te laten bouwen voor hun klanten.
Geen antwoord gekregen op jouw vraag? Geen paniek, wij helpen je graag verder.
Contacteer ons en laat weten welke vragen je nog hebt.

   Contacteer ons hier!