Wat is CLT?

Kruislaaghout of CLT is Cross Laminated Timber. CLT zijn meerlaagse, kruislings verlijmde houten panelen opgebouwd uit éénlaagse platen van massief hout, die gebruikt worden als innovatief bouwsysteem. Een duurzaam bouwmateriaal bij uitstek, want per gebruikte kubieke meter CLT wordt maar liefst 1,1 ton CO₂ minder uitgestoten. En er zijn nog heel wat voordelen verbonden aan CLT.​

CLT kan gebruikt worden voor een modulaire woning. Dat zorgt voor een vlot, aangenaam en stressvrij bouwproces. Link naar blog: Wat is modulair bouwen?

Dankzij het grote draagvermogen van CLT kunnen architecten zeer creatief zijn. De statische en fysische berekeningen zijn gemakkelijk te controleren, want het materiaal is homogeen. Het is bovendien een veelzijdig materiaal: CLT kan bekleed worden met elk type parement, zowel aan de buitenkant (baksteen, houten gevelbekleding, pleisterwerk,enz.) als aan de binnenkant (gipsplaat, verf, beits, enz.).

Een woning in CLT massief hout is perfect luchtdicht . De thermische geleiding van panelen in CLT hout bedraagt 0,13 watt/meter Kelvin. De kenmerken en technieken voor akoestische isolatie maken een demping tot 72dB(A) mogelijk. Er zijn geen knarsgeluiden, dankzij de onvervormbare tweedimensionele stijfheid.

Hout is de toekomst. CLT houtmassiefbouw heeft tal van voordelen die bijdragen aan onze waarden voor het milieu, natuur en leefomgeving.

100% duurzaam product
Het hout dat we bij HomeQue gebruiken is FSC of PEFC gecertificeerd. Volgens die Europese normen worden voor 1 gekapte boom altijd 3 nieuwe bomen geplant. Wij dragen zo bij aan een duurzaam bosbeheer en een CO₂-neutrale productie van onze modulaire woningen.

Snellere en aangename realisatie
De bouwtijd van een CLT-gebouw is tot 50% korter in vergelijking met traditionele bouwtechnieken. De constructie van een CLT-bouwsysteem is veiliger, heeft geen droogtijd nodig en verloopt met minder overlast.

Efficiënt en kostenbesparend
Onze huisontwerpen en -technieken besparen je heel wat energie. Het bouwen van energiezuinige woningen betaalt zichzelf terug door mooie subsidies en een gevoelig lage energiefactuur.

Circulair product
CLT is een circulair product. Het wordt nooit afval, want het kan hergebruikt worden voor meubels of andere functionele voorwerpen. De fabrikant kan het zelfs gebruiken als biomassa.

Hoge brandwerendheid
Bij brand zal de buitenste laag van het CLT verkolen en de verdere verspreiding van het vuur vertragen. Daardoor blijven de binnenste lagen van de CLT-panelen beschermd. De stabiliteit is dus gedurende een bepaalde periode gegarandeerd.

Positieve thermische factoren
Dankzij de thermische inertie (het vermogen om warmte en koelte op te nemen en vrij te laten) en de hoge isolatiewaarde van hout, geniet je steeds van een constant en aangenaam binnenklimaat met comfortabele temperaturen, zowel in de winter als zo


Meer van onze blogposts

Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.