Circulair bouwen: zo doen we het bij HomeQue

Je hebt vast en zeker al gehoord van de Europese Green Deal. Die legt de ambities vast van de EU om tegen 2050 Europa om te vormen tot een moderne, grondstoffenefficiënte en concurrerende economie, die geen broeikasgassen meer uitstoot. Daarop zijn we bij Home Qube al voorbereid. We streven ernaar om onze modulaire woonunits of Qubes volledig circulair te maken. Het kruislaaghout dat we gebruiken in de muren van de Qubes is circulair. Het wordt nooit omgezet in afval, want het kan gerecycleerd worden in meubels of andere functionele voorwerpen. Fabrikanten kunnen CLT ook composteren en inzetten als biomassa, waardoor het hout opnieuw in zijn natuurlijke habitat terechtkomt. Zo besparen we maximaal op grondstoffen en dragen we bij tot een kleinere materialenvoetafdruk voor de bouwsector.

Voor de muurbekleding gebruiken we Clickwall, een revolutionair MDF- wandbekledingssysteem. De panelen zijn gemaakt op basis van afvalhout dat wordt samengeperst. Ze klikken snel en eenvoudig in elkaar en zijn naadloos te plaatsen, waardoor ze niet verder afgewerkt moeten worden. Daardoor verlies je geen tijd met opvoegen of schuren.

Onze woonQubes worden geïsoleerd met platen uit geëxpandeerd polystyreen, beter bekend als EPS of piepschuim. Tussen het piepschuim bevindt zich stilstaande lucht, en dat is wat van EPS een uitstekende isolator maakt. De isolatiewaarde blijft gegarandeerd dezelfde, ook na 20 jaar. Het afval dat ontstaat bij de plaatsing gaat terug naar de fabrikant en wordt hergebruikt in het productieproces.

En tot slot zijn ook onze Qubes zelf circulair. Want afhankelijk van jouw wensen en behoeftes kan je modules verkopen of net bijplaatsen. Doordat het concept zo flexibel is kan je het voortdurend aanpassen aan jouw woon- en leefsituatie. Op die manier worden de units optimaal ingezet.


Meer van onze blogposts

Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.