Kan ik als architect een beroep doen op HomeQue?

We krijgen regelmatig de vraag van architecten of ook zij een beroep kunnen doen op ons om modulair te bouwen. Het antwoord is: ja! We starten natuurlijk van onze basismodules met bepaalde afmetingen, maar door die slim te combineren zijn de ontwerpmogelijkheden legio.

Kandidaat-bouwers die nog geen uitgewerkte bouwplannen hebben, helpen we bij HomeQue graag verder via onze vaste architect. Maar ook andere architecten kunnen bij ons terecht om een modulaire woning te laten bouwen voor hun klanten. 

Wat je als architect moet weten

·  De basismodules waarmee we de HomeQue-woningen samenstellen zijn maximaal 3,5 meter breed en 12 meter lang, maar het kan dus ook kleiner. Door ze slim te combineren, zijn er heel wat indelings- en ontwerpmogelijkheden. Het is dus zeker mogelijk om creatief aan de slag te gaan. Kortom zijn onze modules maximaal 3.5 meter breed en maximaal 12 meter lang. De maximale overspanning zonder extra staal bedraagt 5 meter.

·  De units worden opgebouwd uit massief CLT of kruislaaghout. Dat is een natuurlijk en sterk materiaal met uitstekende thermische en akoestische  eigenschappen.

·  We staan garant voor een efficiënt en snel bouwproces met een doorlooptijd van slechts enkele maanden. De basismodules worden geproduceerd in onze productiehal en kunnen in enkele dagen tijd gemonteerd worden op de werf. Dat scheelt heel wat tijd en energie – zowel voor de kopers als voor jou als professional.

·  Dankzij de MDF-wandbekleding en isolatie uit geëxpandeerd polystyreen zijn onze woningen zo circulair als op dit moment mogelijk is. En ze zijn heel energiezuinig, want we voorzien ze ook van zonnepanelen, een warmtepomp en slimme domotica.

·  Zowel qua indeling als qua afwerkingsmaterialen is veelzijdigheid troef, of je in je ontwerp nu een plat of schuin dak voorziet, grote of kleine ramen, gevelafwerking in baksteen, sierpleister of hout, ...