In de pers: Een afgewerkt én duurzaam huis in amper 5 maanden? Het kan met handige Qubes.

Kortemark - “Nee, je hebt niet het gevoel dat je in een ‘kubus’ leeft.” Bouwen we in de toekomst ons huis met ‘Qubes’? Als het van ondernemers Gert-Jan Andries (34) en Anthony Verhaeghe (35) uit Kortemark afhangt wel. “Een jong gezin dat uitbreidt? Geen probleem, we plaatsen er gewoon een module of ‘Qube’ bij”, zeggen ze. En dat kan in een recordtijd en volledig duurzaam. Zo gaat het duo tewerk.

Gert-Jan en Anthony kennen elkaar van in hun studententijd in Kortrijk. Daarna richtte Anthony AV Invest op, toegespitst op projectontwikkeling, en Gert-Jan was werkzaam in de sector duurzame bouwtechnieken. De twee wonen in Kortemark en snakten naar een uitdaging. “We wilden de pijnpunten in de bouwsector aanpakken”, steekt Gert-Jan van wal. “Het duurt vaak meer dan een jaar vooraleer een huis is afgewerkt en dan rekenen we daar mogelijke problemen nog niet bij. Daarnaast kampt de sector met personeelstekort en er is de weersafhankelijkheid die vaak een spelbreker is. Zo kwamen we op het idee van HomeQue. Wooneenheden die naargelang je situatie met je mee evolueren.”

Maar waar maken ze het verschil? “In onze productiehal verdelen we een woning in Qubes, die we helemaal afwerken. We plaatsen er zelfs de badkamer en keuken in, de klant hoeft enkel nog zelf zijn meubels te plaatsen. Het productieproces duurt vier maanden”, antwoordt Anthony.


Gelijkaardig nieuws

Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.