In de pers: HomeQue wil gamechanger zijn in bouwsector

in

De missie van HomeQue uit Kortemark is duidelijk: duurzame woningen bouwen die mee kunnen evolueren volgens de noden van hun bewoners. “Doordat we vertrekken van losse units kunnen onze modulaire woningen bovendien heel snel opgeleverd worden, waardoor het hele proces stressvrij verloopt voor kopers”, vertellen bestuurders Gert-Jan Andries en Anthony Verhaeghe. De Bryo-deelnemers haalden zonet 75.000 euro op om hun bedrijf verder uit te bouwen.

Anthony en Gert-Jan kennen elkaar van hun studies elektrotechniek. Ze gingen allebei aan de slag in de bouwsector en verdiepten zich verder in projectontwikkeling, bouwpromotie en duurzame bouwtechnieken. Anthony werd ondernemer en ook Gert-Jan droomde van een eigen bedrijf, maar hij wou die stap niet alleen zetten. Daarom broedden ze samen op een nieuw businessidee, dat ze vertaalden in HomeQue.

Het bedrijf werd opgericht begin 2021 en steunt op 3 pijlers: mensen zoveel mogelijk ontzorgen tijdens hun bouwproces, de ecologische voetafdruk beperken én flexibele woningen bouwen die kunnen meegroeien met je behoeftes. De woningen van HomeQue worden samengesteld met verschillende losse units. “We fabriceren die ‘Qubes’ in een loods, waardoor het bouwproces zeer voorspelbaar is, zonder invloed van het weer. Als de units afgewerkt zijn, worden ze kant-en-klaar naar de werf getransporteerd, waar ze in een aantal dagen tijd gemonteerd kunnen worden tot een volwaardige woning. 

Dat hele proces – van de start van de productie tot oplevering – kost maar 4 maanden tijd.” Dat is niet het enige verschil met traditionele manieren van bouwen. “Met de Green Deal in aantocht wint ecologisch bouwen alleen maar verder aan belang. Daarom maken we onze woningen zo milieuvriendelijk mogelijk, via de manier van produceren, het beperkte transport en circulaire materialen. Elke woning voorzien we bovendien van zonnepanelen en een warmtepomp.”

Optimaliseren

HomeQue heeft intussen 3 projecten lopen: 3 gezinswoningen in Gits, 4 in Moerkerke en 9 in Houthulst. “We beschouwen die eerste 2 als onze pilootprojecten; we hebben daar al veel uit geleerd. Nu willen we ons productieproces verder optimaliseren, om in de toekomst nog kostenefficiënter te kunnen bouwen.”

Het bedrijf haalde via WinWinner zonet 75.000 euro op, in amper 12 dagen tijd. “Dat geld gaan we investeren in professionele marketing. De volgende stap is een automatische productielijn. Want in de toekomst willen we ons niet alleen op particulieren richten, maar onze Qubes ook aanbieden aan projectontwikkelaars. En we zien ook mogelijkheden om kantoren of scholen te bouwen”, besluiten ze.
(JV - Foto Kurt)

Lees het artikel online

Voka West-Vlaanderen Ondernemers Magazine 2022 #11Gelijkaardig nieuws

Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.
in