Niet kleiner bouwen, maar slimmer bouwen.

Duurdere bouwmaterialen, stijgende rentevoeten, hoge energiefacturen,…: vrolijk word je er niet van. Logisch dus dat heel wat mensen de vinger op de knip houden en overwegen om kleiner te gaan wonen, om hun budget onder controle te houden. Maar het kan anders. Bij HomeQue kiezen we voor een andere oplossing dan kleiner bouwen, namelijk: slimmer bouwen. Maar wat verstaan we daar nu onder?

Met ‘slim bouwen’ verwijzen we in de eerste plaats naar het bouwproces. Onze modulaire HomeQue woningen worden samengesteld uit standaard units, ‘qubes’. Het zijn als het ware kant-en-klare woningen uit de fabriek, die op de werf gemonteerd worden. Door dat gestandaardiseerde productieproces worden er weinig fouten gemaakt en is er minder kans op vertragingen. Het hele proces, van de start van de productie tot de levering en plaatsing, duurt maar 4 maanden. Die snelheid en efficiëntie hebben natuurlijk een invloed op de kosten van zo’n modulaire woning, die daardoor vrij betaalbaar is.


Slim bouwen, dat is ook: futureproof en energiezuinig bouwen. We kiezen resoluut voor ecologische, duurzame, circulaire materialen. Onze modules zijn gebouwd in houtmassiefbouw, met supersterk CLT (Cross Laminated Timber) dat lang meegaat. De woningen zijn voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. Ze zijn goed geïsoleerd en hebben een hoge luchtdichtheid en thermische inertie. Onze woningen hebben een e-peil E10, voor dezelfde prijs als een traditionele nieuwbouwwoning met E30. En over je energiefactuur hoef je je ook geen zorgen meer te maken.

Om af te sluiten geven we nog even mee dat ‘slim bouwen’ niets zegt over het design van je huis. Bij HomeQue bepaal je zelf de indeling van je woning én de afwerking. Helemaal volgens jouw smaak!