Waarom modulaire woningen steeds populairder worden: 5 belangrijke redenen

Modulaire woningen zijn de afgelopen jaren in populariteit gestegen en deze trend lijkt zich voort te zetten. Volgens Zion Market Research zal de wereldwijde modulaire bouwmarkt tegen 2025 naar verwachting ongeveer USD 175,15 miljard bedragen, met een samengestelde jaarlijkse groei van ongeveer 6,7% tussen 2019 en 2025. Dit onderstreept de snelle groei van de markt.

#1: Bouwtijd

Het bouwen van een huis vereist geduld, regen en vorst kunnen de bouw van de woning enkele dagen kan stilleggen. In het geval van modulair bouwen wordt het bouwproces echter niet beïnvloed door weersomstandigheden. Een van de belangrijkste voordelen van modulaire woningen is de snelle bouwtijd. Omdat de modules, onze Qubes in een productiehal worden gebouwd en vervolgens op locatie worden samengevoegd, kan de bouwtijd aanzienlijk worden verkort. In bepaalde situaties kan een modulaire woning al binnen enkele weken worden opgeleverd.


#2: Prijs

Modulaire woningen zijn vaak goedkoper dan traditionele woningen vanwege de lagere kosten voor bouwafval en arbeidsuren om de modules te bouwen. Al blijft het bekende principe hier van kracht: de kosten van een woning bepaal je zelf. De mate van afwerking en de materialen die je kiest, spelen hierbij een essentiële rol. Bovendien zijn modulaire woningen vaak energiezuiniger, wat kan resulteren in lagere maandelijkse energiekosten.


#3: Duurzaamheid

​Modulair bouwen met houtmassief is een duurzame bouwmethode. Een ander voordeel van modulaire woningen is hun duurzaamheid. Doordat de modules in een fabriek worden gebouwd, wordt er minder bouwafval geproduceerd en worden er vaak duurzame materialen gebruikt. Bovendien zijn modulaire woningen vaak energiezuiniger en daardoor minder belastend voor het milieu.


#4: Flexibiliteit

Modulaire woningen zijn flexibel en kunnen makkelijk worden aangepast of uitgebreid omdat de modules in een productiehal worden gebouwd. Hierdoor zijn modulaire woningen uitermate geschikt voor gezinnen die in de toekomst plannen hebben om uit te breiden. Indien je woning is samengesteld uit diverse modules en je overweegt deze in de toekomst te verplaatsen, is het raadzaam om hiermee al rekening te houden tijdens de ontwerpfase.


#5: Kwaliteit

Ten slotte zijn modulaire woningen van hogere kwaliteit dan traditionele woningen die op de bouwplaats worden gebouwd. Doordat ze in een productiehal worden gebouwd onder gecontroleerde omstandigheden, is de kwaliteit van de modules, onze Qubes hoger zijn. Daarnaast zijn modulaire woningen beter geïsoleerd, waardoor ze beter bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden. Bovendien geniet je van een aangenaam binnenklimaat, want de binnenwanden voelen nooit koud aan.