Axel woont 150 jaar lang CO2-neutraal

in

Meet Axel!

Hij kocht bij ons een woning in de Stationsstraat in Gits. Hij engageert zich om te streven naar een betere wereld, vandaar dat hij resoluut koos voor een duurzame woning. Wist je trouwens dat hij in zijn nieuwe huis maar liefst 150 jaar lang CO2-neutraal kan wonen?

Dat spectaculaire getal heeft te maken met het gebruik van CLT (Cross Laminated Timber), ook kruislaaghout genoemd. Bomen nemen heel wat CO2 op uit de lucht én slaan het daarna op, soms zelfs honderden jaren. Op het moment dat ze gekapt worden hebben ze dan ook al tonnen CO2 gecapteerd. In Axels geval betekent dat dat het gebruikte hout maar liefst 150 jaar lang zijn uitstoot zal compenseren. Dat berekenden we op basis van het EPB-verslag van zijn nieuwe woning.

Het hout dat we bij HomeQue gebruiken voor die massieve meerlagige panelen is trouwens afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. In vergelijking met traditionele bouwmaterialen is de milieubelasting van houtmassiefbouw zeer klein. En kruislaaghout heeft sterke isolerende eigenschappen, wat de ecologische voetafdruk van een HomeQue-woning nog kleiner maakt.


Gelijkaardig nieuws

Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.
in