HomeQue-woningen zijn goed luchtdicht (en dus energiezuinig)

in

Getest en goedgekeurd: de HomeQue-woningen doen het goed op het vlak van luchtdichtheid. Dat bewijzen de resultaten van de zogenaamde ‘blowerdoortest’, die werd uitgevoerd in onze woning in Gits. De sterke score toont aan dat onze huizen zeer energiezuinig zijn.

Met een blowerdoortest of luchtdichtheidstest kan je de luchtdichtheid van een gebouw meten. Specialisten blazen dan met een ventilator lucht in de woning en zuigen ook lucht weg, telkens met verschillende niveaus van over- en onderdruk. Ze berekenen het volume lucht dat daarbij verplaatst wordt. Op basis daarvan wordt een waarde toegekend voor de luchtdichtheid van de woning. Die waarde wordt daarna omgerekend naar het gemeten lekdebiet per vierkante meter verliesoppervlakte. Zo kom je tot de v50-waarde.

Onze woning in de Stationsstraat in Gits behaalde op de luchtdichtheidstest een score van v50 = 2,516 m³/h.m². Een mooi resultaat, als je weet dat de EPB-aangifte standaard een waarde gebruikt van 12 m³/h.m². We besteden er bij HomeQue dan ook veel aandacht aan.

Want vergis je niet, die score is veel meer dan zomaar een cijfer. Hoe beter de resultaten van de test, hoe minder ongecontroleerde ventilatie (en bijhorend warmteverlies) er mogelijk is in je woning. Goed nieuws dus voor jouw energiefactuur. Het verklaart ook waarom een goede blowerdoortest je zeker 7 punten kan opleveren bij de berekening van je EPB-peil.


Gelijkaardig nieuws

Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.
in