Alles wat je moet weten over EPB

Alles wat je moet weten over EPB

In een tijd waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie centraal staan, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwe EPB-regelgeving. EPB  staat voor Energieprestatie en Binnenklimaat, legt normen op aan gebouwen om te voldoen aan energie-efficiëntie en een gezond binnenklimaat te waarborgen. Maar wat houdt EPB precies in? Wie is verantwoordelijk voor de naleving ervan? En welke voordelen biedt het?

Bij HomeQue streven we naar slim en duurzaam wonen. We streven verder dan enkel te voldoen aan de EPB-eisen, ons doel is om deze normen te overtreffen. Ons doel naar energie-efficiënte gebouwen is van essentieel belang tijdens het ontwerp- en bouwproces. EPB-normen leggen de lat hoog voor een laag energieverbruik en een gezond binnenklimaat, en wij omarmen deze uitdaging volledig.

Als modulaire bouwpartner is het onze missie om passieve woningen te realiseren. Dit houdt in dat onze woningen voldoen aan de hoogste energie-efficiëntienormen, zoals voorgeschreven door de EPB-eisen. Bij HomeQue bouwen we woningen die niet alleen comfortabel zijn om in te wonen, maar ook bijdragen aan een beter klimaat.

Onze duurzame woningen zijn vervaardigd met CLT, een materiaal met uitstekende isolerende eigenschappen. Voor het reguleren van het binnenklimaat maken we gebruik van geothermie. Met een keuze voor een HomeQue BEN-woning investeert u niet alleen in uw eigen comfort, maar draagt u ook bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en het stimuleren van duurzaam wonen. Deze investering resulteert tevens in aanzienlijke besparingen op uw energiekosten.


Kortom, bij HomeQue realiseren we future proof droomwoningen.