De kracht van CLT als isolatiemateriaal voor duurzame woningen

Bij HomeQue zijn we altijd bezig met het verbeteren van onze modulaire woningen en het verduurzamen van onze bouwpraktijken. Isolatie is een belangrijk onderdeel van onze aanpak en we zijn voortdurend op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om onze huizen zo energiezuinig en duurzaam mogelijk te maken. Graag vertellen we je meer over hoe voor de optimale isolatie zorgen in onze woningen.


Wat is CLT?

Cross-Laminated Timber (CLT) is een duurzaam bouwmateriaal dat bestaat uit verschillende lagen massief hout die haaks op elkaar worden verlijmd. Hierdoor ontstaat een stevige en stabiele constructie die uitstekend geschikt is als bouwmateriaal voor modulaire woningen. Maar naast de constructieve eigenschappen, heeft CLT ook een isolerende functie die bijdraagt aan de energiezuinigheid van onze woningen.


Isolatie met CLT

De structuur van CLT maakt het een uitstekende isolator. De houtlagen zijn namelijk relatief dik, wat zorgt voor een goede thermische massa en een hoge isolatiewaarde. Hierdoor zijn CLT-woningen beter bestand tegen temperatuurschommelingen en blijft de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten. Dit zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en lagere energiekosten. Bovendien is CLT een duurzaam materiaal, omdat het uit hernieuwbare bronnen komt en tijdens de productie weinig CO2 uitstoot.


Vloerverwarming en vloerisolatie:

Naast CLT, maken we bij HomeQue ook gebruik van vloerverwarming en vloerisolatie om de energiezuinigheid van onze woningen te verhogen. Vloerverwarming werkt namelijk op lage temperaturen, waardoor de warmtepomp minder energie verbruikt en de warmte gelijkmatiger wordt verdeeld over de ruimte. Bovendien zorgt vloerverwarming voor een aangename warmte in de winter en koelte in de zomer. Door daarnaast te zorgen voor vloerisolatie, blijft de warmte nog beter binnen en wordt er minder energie verspild.


Bij HomeQue willen we niet alleen mooie en comfortabele woningen bouwen, maar ook duurzame en energiezuinige woningen. Door gebruik te maken van CLT en vloerverwarming in combinatie met vloerisolatie, kunnen we onze woningen nog beter isoleren en daarmee bijdragen aan een duurzamere wereld. Daarnaast speelt onze gevelbekleding een belangrijke rol bij de isolatie van een woning. Het is namelijk de eerste laag van bescherming tegen invloeden van buitenaf zoals wind, regen en kou. We zijn trots op onze keuze voor duurzame materialen en technologieën en blijven ons inzetten voor een toekomst waarin wonen en duurzaamheid hand in hand gaan.