Hoe wij bouwen aan een duurzame toekomst

Duurzame en innovatieve woningen realiseren zijn vanzelfsprekend bij HomeQue. Maar hoe zorgen we er voor dat wij ons duurzaam kunnen noemen? In dit blogbericht nemen we jullie mee in ons duurzame verhaal.

Bij HomeQue hebben we een duidelijke visie op duurzaamheid. Onze keuze voor Cross-Laminated Timber (CLT) als bouwmateriaal is de kern van dit verhaal. Echter is er veel meer dan enkel het bouwmateriaal. Graag vertellen we je meer over hoe wij omgaan met CLT, en hoe het veel verschillende voordelen oplevert voor onze woningen.

Bos

Duurzaam bosbeheer

Het gebruikte hout in onze constructies zijn FSC of PEFC gecertificeerd, waarmee we bijdragen aan een duurzaam bosbeheer, samengaand met en een CO²-neutrale productie. Bij elke gekapte boom worden nieuwe bomen geplant, waardoor we niet alleen bouwen voor het heden maar ook voor de generaties die nog komen.

CLT structuur

Circulair bouwproduct

Als bouwmateriaal gebruiken wij CLT. We kozen dit bewust, omdat het circulair is. Al het gebruikte hout kan hergebruikt of gerecycleerd worden, en zelfs gecomposteerd worden als biomassa. Op deze manier blijft het hout in zijn natuurlijke habitat circuleren, en wordt afval tot een minimum beperkt.

Bouwwerf

Snelheid en Gemak

Duurzaamheid ontmoet efficiëntie bij HomeQue. Met een bouwtijd die tot 50% sneller is dan traditionele technieken, brengen we niet alleen duurzaamheid naar de voorgrond maar maken we ook woningrealisatie sneller en aangenamer. Geen droogtijden, minder overlast, en toch een stevige, veilige constructie.


Brandwerendheid

Onze CLT-constructies bieden niet alleen duurzaamheid maar ook veiligheid. Bij brand vertraagt de verkoolde buitenste laag de verspreiding van het vuur, waardoor de stabiliteit van de binnenste lagen behouden blijft. In vergelijking met beton of staal, biedt CLT dus een voorspelbaarder, en veiliger scenario bij brand.

Spaarvarken

Kostenbesparing

Duurzaamheid kan ook kostenbesparend zijn. Onze energiezuinige bouwtechnieken resulteren niet alleen in lagere kosten voor energie, maar ook in aantrekkelijke subsidies. Het is een investering die in de lange termijn haar vruchten zal afwerken.

Slimme technologieën

Thermisch comfort

Dankzij de thermische inertie en hoge isolatiewaarde van hout, geniet je in een HomeQue-woning van een constant en aangenaam binnenklimaat. Comfortabele temperaturen in zowel de winter als de zomer zijn mogelijk doordat warmte en koelte makkelijk opgenomen vrijgelaten kunnen worden.

Het is bij HomeQue duidelijk dat we streven om niet alleen huizen te bouwen, maar levensstijlen te vormen die duurzaamheid en innovatie omarmen. Ga met ons mee op deze reis naar een groenere toekomst, waar bouwen niet alleen betekent wat je creëert, maar ook hoe je het creëert!