In de pers: "Bouwbedrijf HomeQue ziet orderboek uitpuilen"

Het is druk bij HomeQue, de Kortemarkse producent van modulaire woningen. Almaar meer kandidaat-bouwers zijn blijkbaar overtuigd van de voordelen van modulair bouwen. Om klaar te zijn voor de toekomst, breidden bestuurders Anthony Verhaeghe en Gert-Jan Andries onlangs het team uit met 4 medewerkers. Ze wijzigden ook de naam van het bedrijf, om nog duidelijker uit te pakken met hun USP’s: ‘quick’, ‘units’ en ‘energy’.

Bouwen is vaak een stresserend proces, dat bovendien ook enorm milieubelastend is. Daar willen Anthony Verhaeghe en Gert-Jan Andries van HomeQue iets aan doen. “Bij ons geen traditionele, milieubelastende bouwtechnieken: we combineren standaardmodules om snel en efficiënt een woning op maat samen te stellen. Het resultaat zijn energiezuinige, kwalitatieve woningen die mee kunnen evolueren volgens de noden van hun bewoners”, vertellen ze.

De interesse voor die innovatieve manier van werken is groot, zo blijkt. “Kandidaat-bouwers zien in dat er eigenlijk alleen maar voordelen zijn”, klinkt het. “Tijdens en na onze deelname aan de Bisbeurs kregen we heel wat aanvragen van geïnteresseerden. Dat bewijst dat onze woningen perfect aansluiten bij de aandacht die leeft voor energiezuinig, milieuvriendelijk en levensloopbestendig wonen”, aldus de zaakvoerders.


Team HomeQue

Snel, modulair en energiezuinig

Om voortaan de belangrijkste troeven van hun woningen nog beter uit de verf te laten komen, beslisten ze de naam van het bedrijf te veranderen naar ‘HomeQue’. “We verwijzen met onze naam voortaan niet meer naar ‘Qubes’, maar wel naar onze USP’s”, verklaren ze. “De Q staat voor ‘Quick’. Het hele bouwproces verloopt immers snel (4 tot 5 maanden na het toekennen van de omgevingsvergunning kan de woning al opgeleverd worden) en zorgenvrij. De modules worden gefabriceerd in onze productiehal en kunnen in enkele dagen tijd gemonteerd worden op de werf. Een pak vlotter en efficiënter dus dan met traditionele bouwtechnieken. De U staat voor ‘Units’. “Door de standaardmodules slim te combineren, bouwen we woningen die later vrij vlot aangepast kunnen worden. Of kopers nu plannen hebben voor een starters- of gezinswoning, aan hun huis een extra ruimte wil toevoegen of wat kleiner willen wonen: hun woning past zich aan hun wensen, budget en levensfase aan.”

Ambitie buitenland

HomeQue pretendeert ook ecologisch en energiezuinig te bouwen. Er wordt gebouwd met massief kruislaaghout, met sterke isolerende eigenschappen. Ook zonnepanelen, een geothermische warmtepomp en slimme domotica behoren tot het aanbod.

Particulieren kunnen met HomeQue bouwen op hun eigen bouwgrond, maar het bedrijf heeft op dit moment ook een project in Houthulst, waar het 9 instapklare gezinswoningen met tuin bouwt. “Tot voor kort waren we voornamelijk actief in België, maar willen onze actieradius uitbreiden naar Frankrijk, Nederland en Luxemburg”, aldus nog de ondernemers.

Lees het artikel op Made In