Pensioenspaarfondsen lijden verlies: investeer in vastgoed!

in

“Slecht nieuws voor wie aan pensioensparen doet”, klonk het eerder deze week in de media. Want gemiddeld namen pensioenfondsen de eerste helft van dit jaar een duik van 13%. Bij HomeQue blijven we er dan ook bij: de beste manier om je geld te investeren zonder dat het z’n waarde verliest, is door een woning te kopen.

Het zijn onzekere tijden. Geld op spaarboekjes brengt niets op, integendeel: het ‘verdampt’ zelfs als het ware door de hoge inflatie. Nu blijken ook de pensioenspaarfondsen zware klappen te krijgen. Investeren in vastgoed is echter wel nog steeds een slimme keuze. Gemiddeld is een woning nu 8% méér waard dan een jaar geleden, blijkt uit de Vastgoedbarometer van Notaris.be.

Kortom: wil je een appeltje voor de dorst? Koop dan een woning. Waarom je daar beter niet te lang mee wacht, legden we eerder al uit in deze blogpost.

Gebruik je pensioenkapitaal

Wist je trouwens dat je daarvoor niet per se een hypothecair krediet hoeft af te sluiten? Je kan ook (een deel van) je aanvullend pensioen gebruiken om bouwgrond of vastgoed te kopen. Met een reconstitutiekrediet – ook ‘bulletkrediet’ genoemd – investeer je (een deel van) jouw opgebouwde kapitaal nu al, voor je met pensioen gaat. Het is dus een soort voorschot dat je opneemt. Je spaart de kosten voor een hypotheek uit en je hoeft niet telkens een deel van het kapitaal af te lossen.

Wil jij ook je pensioenkapitaal gebruiken om privé te investeren? Bij HomeQue werken we daarvoor samen met een gespecialiseerde verzekeringsmakelaar.


Gelijkaardig nieuws

Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.
in