HomeQue-woningen zijn nu al vrij van aardgas

Vanaf 2025 mogen nieuwbouwwoningen geen aardgasaansluiting meer hebben. Bij HomeQue kiezen we nu al resoluut voor fossielvrije energiebronnen, want we willen zo futureproof mogelijk bouwen.

Om tegen 2050 zo weinig mogelijk fossiele brandstoffen te gebruiken om gebouwen te verwarmen, wordt vanaf 2025 een aardgasaansluiting algemeen verboden bij nieuwbouw. Voor nieuwbouwprojecten vanaf 5 woningen is de uitstap uit fossiele brandstoffen gestart in 2021: een aardgasaansluiting is enkel nog toegestaan in heel specifieke gevallen. 

Ook al is het nu nog niet verplicht, bij HomeQue kiezen we toch nu al 100% voor fossielvrije manieren om energie op te wekken. Onze uitstekend geïsoleerde BEN-woningen (‘bijna-energie neutrale’ woningen) zijn voorzien van een geothermische warmtepomp via een BEO-veld en zonnepanelen. Je gebruikt als bewoner dus enkel groene stroom en warmte. Als je dat wil, kan er ook een thuisbatterij geïnstalleerd worden.

Smart living - Laag energie verbruik
Bovendien maken we je woning ook zo ‘smart’ mogelijk. Alle technieken en systemen in je woning worden aan elkaar gekoppeld en communiceren met elkaar. Op die manier kan je niet enkel je verbruik monitoren, maar wordt het ook geoptimaliseerd. Jij hoeft daar niets voor te doen; de slimme meter en online platform doen dat automatisch voor jou.

Schijnt de zon terwijl je weinig stroom aan het verbruiken bent? Dan wordt je warmtepomp of wagen vanzelf opgeladen met overtollige energie. Is elektriciteit op het net goedkoper? Dan worden je zonnepanelen tijdelijk afgeschakeld.

Smart building én smart living dus! 

Bekijk hier het YouTube filmpje: